fbpx

Ja pse duhet te mbash nje tharese flokesh ne kuzhine!

https___storage.googleapis.com_gen-atmedia_3_2018_03_84695447ee5de5d148d90edeee30e939ac6fcd25

Nje tharese flokesh ne kuzhine eshte e cuditshme, por ne e shpjegojme me poshte se pse duhet patjeter!

Nje problem i madh boteror eshte arritja e nivelit me te larte krokant te pules se pjekur!

Helen Rosner, nje dite te diele me bore vendosi te pjeke nje pule. Ajo e filmoi live ne Twitter te gjithe procesin. Perfshire ne foto edhe tharesen e flokeve qe perdori per te thare lageshtine nga lekura e pules perpara se ta fuste ne furre.

“Gezuar diten e bores, une po perdor nje tharese flokesh super te shtrenjte per te hequr lageshtiren nga pula, per te maksimizuar nivelin krokant te lekures kur ta pjek ate” shkruajti ajo.

Ajo ne fakt e kishte lene gjithe diten ne frigorifer per ta thare, por ne moment te fundit pula nuk kishte arritur tharjen e duhur, prandaj zgjodhi te perdore tharesen e flokeve.

Rosner me tej shkruajti se thareset e flokeve perdoren shume nga specialistet e skares ne Ameriken e Jugut, shefat yakitori ne Japoni dhe kuzhinieret e kebab ne Brooklyn.

Tharja e lekures se shpendeve eshte kyc nese do qe te dale nga furra krokante. Para kesaj, thaje me leter kuzhine, dhe mbaje tharesen per 6-8 minuta.

Arsyeja? Per ta bere krokante dhe me ngjyre kafe, lekura duhet te nxehet ne temperature te larte – mbi 150 grade celsius. Prandaj mishi i shpendit duhet te jete shume shume i thate kur futet ne furre. Nese nuk eshte plotesisht i thate kur fillon pjekja, lekura nuk do te nxehet me shume se pika e zierjes se ujit brenda. Deri ne 100 grade celsius qe konsiderohet e fresket per qellimin tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Main Menu