PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF
Per 10-12 persona
Përbërësit:
• 1 1⁄2 filxhanw komposto qershie
• 1⁄4 filxhan sheqer kaf
• 2 lugë uthull balsamike
• 2 lugë mustardë
• 2 lugë çaji gjethe trumze të freskëta të prera
• 1 (8 pound) Proshutë HORMEL® CURE 81®
Udhëzimet:
Në një tigan të vogël, ngrohni kompostonë dhe 4 përbërësit e tjerë. Lëreni përzierjen të ziejë. Ulni nxehtësinë dhe ziejini 3 deri në 5 minuta ose derisa të trashet pak.
Gatuani proshutën sipas udhëzimeve të paketës, duke e njomur me përzierjen e konservuar çdo 30 minuta.
LAKËR BRUKSELI ME COPËZA PROSHUTE
LAKËR BRUKSELI ME COPËZA PROSHUTE Për 4 persona Përbërësit: • 1 kile lakër Brukseli, me fundet e prera • 1 lugë gjelle vaj ulliri •