SALLATË ME PROSHUTË DHE LAKËR
Për 8 persona
Koha e përgatitjes 20 min Koha e plotë 20 min
Përbërësit:
• 3⁄4 filxhan majonezë
• 2 lugë lëng limoni jeshil
• 1 lugë çaji mjaltë
• 1⁄2 lugë çaji kripë
• 1⁄4 lugë çaji piper
• 2 gota proshutë klasike pa kockë HORMEL® CURE 81® të prera në kubë
• 1 lakër me kokë të vogël, të copëtuar
• 1⁄2 kastravec i prerë në gjysmë dhe prerë në feta
• 1⁄2 filxhan selino të prerë në feta
• 1⁄2 filxhan piper i kuq i copëtuar
• 1/3 filxhan qepë të njoma të copëtuara
Udhëzimet:
1. Në një tas të vogël, përzieni majonezën, lëngun e limonit, mjaltin, kripën dhe piperin.
2. Në një tas të madh, vendosni proshutën, lakrën, kastravecin, selinon, piperin e kuq dhe qepët e njoma. Derdhni përzierjen e majonezës mbi përzierjen e proshutës; trazojeni për t’u lyer mirë.
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF Per 10-12 persona Përbërësit: • 1 1⁄2 filxhanw komposto qershie • 1⁄4 filxhan sheqer kaf • 2