AlbanianEnglish
AlbanianEnglish

SANDËICH DEKADENT ME PROSHUTË DHE DJATHË

SANDËICH DEKADENT ME PROSHUTË DHE DJATHË

SANDËICH DEKADENT ME PROSHUTË DHE DJATHË
Përbërësit:
• 6 ounc djathë bri
• 6 ounc djathë gruyere
• 1 lugë gjelle niseshte misri
• 5 lugë gjalpë, të ndara
• 1 lugë miell
• 3/4 filxhan qumësht
• 2 lugë mustardë
• 1 lugë çaji pastë hudhre
• 1 lugë çaji gjethe trumze të freskëta
• 8 feta të trasha bukë të thartë, të thekur
• 2 dardha, të prera hollë
• 4 filxhanë rukola
• 2 pako (6-ounce) proshutë derri NATURAL CHOICE® e tymosur në dru molle
• 2 lugë mjaltë tërfili
Udhëzimet:
Hiqeni lëkurën nga Brie. Ngrini djathin Gruyere dhe Brie 30 minuta para copëtimit. Trazoni djathë të copëtuar me miell misri.
Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare, shkrini 1 lugë gjalpë dhe miell. Rrihni në qumësht, mustardë dhe pastë hudhre. Ziejini 2 deri në 3 minuta. Shtoni trumzë dhe djathë të grirë; trazojeni derisa të shkrihet djathi. Vazhdoni përzierjen derisa të shkrihet dhe të trashet plotësisht. Hiqeni nga zjarri dhe lërini mënjanë.
Lyeni njërën anë të secilës fetë bukë të thekur me gjysmë luge gjalp. Hidh salcë djathi në çdo fetë bukë. Vendosni feta dardhe në 4 feta bukë. Vendosni rukolën në 4 fetat e mbetura të bukës. Sipër dardhave vendos proshutë. Vendosni feta bukë së bashku për të formuar një sanduiç. Hidhni mjaltë mbi secilin sanduiç. Shërben 4.

Related Posts

Main Menu