AlbanianEnglish
AlbanianEnglish

Si te pastrosh mikrovalen me uthull te bardhe!

Ne fakt ka shume menyra se si te pastroni mikrovalen, por uthulla eshte nje menyre me e lehte dhe me e lire. Arsyeja pse uthulla pastron eshte per shkak te aciditetit te shumte te saj. Per ju qe nuk e dini uthulla e bardhe ka nje pH rreth 2.4, duhet te hollohet me uje. Acidi i uthulles e lejon ate qe te pastroje me lehtesi te gjithe papastertite sidomos brenda mikrovales, aq me teper kur kombinohet me avull, e cila e ndihmon ne zbutjen e papastertive.

Gati Te Fillojme Pastrimin:


Cfare Ju Duhet:

Tas Ose Filxhan,

Uthull,

Nje Sfungjer

Nje Lecke Te Paster.

Hapi 1: Matni ujin dhe uthullen. Matni rreth 2 gota uje dhe 2 luge uthull ne nje filxhan ose tas.
Hapi 2: Ndizeni mikrovalen dhe lereni per 5 minuta. Vendoseni tasin ne mikrovale me fuqi maksimale qe uthulla te vloje.
Hapi 3: Lereni per 2-3 minuta. Mos e hapni deren direkt, sepse avulli qe eshte brenda do te ndihmoje ne heqjen e ushqimit.
Hapi 4: Me kujdes hiqni tasin ose filxhanin nese mikrovala juaj ka pjate xhami poshte me kujdes hiqeni edhe ate.
Hapi 5: Perdorni nje sfungjer qe te pastroni mikrovalen tuaj. Pastrojeni duke filluar nga lart dhe mos harroni te pastroni deren.
Hapi 6: Fshini edhe pjaten e xhamit me sfungjer dhe futeni perseri brenda.
Hapi 7: Perdorni nje lecke qe ti jepni nje dore te fundit mikrovales. Pastrojeni te gjithe nga brenda dhe ja mbaruat.


Related Posts

Main Menu