SUPË ME PATATE, MISËR DHE PROSHUTË
Për 8-10 persona
Përbërësit:
• 4 feta proshutë HORMEL® BLACK LABEL® Bacon – Original
• 11⁄2 filxhan kofshë derri klasike pa kockë HORMEL® CURE 81® të prera dhe të gatuara
• 1 qepë e mesme e verdhë
• 3 lugë gjelle miell
• 6 filxhanë lëng pule ose perimesh me pak natrium
• 1 lugë gjelle gjethe trumze të prera
• 4 filxhanë me kokrra misri të fresëkta
• 1 patate e madhe e qëruar dhe e prerë në kubikë
• 1 lugë e gjysmë çaji kripë
• Gjysmë filxhani krem pana
Garniturë: copëza proshute me feta të gatuar
Udhëzimet:
1. Në një tenxhere të madhe qeramike,gatoni fetat e proshutës deri sa të bëhen krokante. Hiqini nga tenxherja me një lugë me vrima dhe thërrmojini.
2. Hidhni kofshën e derrit dhe qepën dhe gatojini për 8minuta,ose deri sa qepa të bëhet e tejdukshme. Hidhni 4 përbërësit e rradhës. Vlojeni gjellën.
3. Ulenin nxehtësinë dhe lëreni të ziejë për 20 minuta,ose deri sa patatet të zbuten. Hiqeni nga nxehtësia dhe hidhni duke trazuar kremin pana. Marinojini me kripë dhe piperë për shije. Shtoni garniturën.
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF Per 10-12 persona Përbërësit: • 1 1⁄2 filxhanw komposto qershie • 1⁄4 filxhan sheqer kaf • 2