CROQUE MADAME ME PROSHUTË TË ËMBËL TË TYMOSUR ME PIPER TË ZI DHE ARRA PECAN
Përbërësit:
• 3 lugë gjalpë pa kripë
• 3 lugë miell
• 2 gota qumësht të plotë
• 1⁄2 lugë çaji kripë
• 1/8 lugë çaji piper i zi
• 1/8 lugë çaji arrëmyshk të bluar
• 11⁄2 gota djathë Gruyere të copëtuar, të ndara
• 8 feta bukë të thartë
• 8 feta djathë zviceran
• 4 lugë mustardë
• 4 pako (6-ounc) Proshutë e tymosur në dru arre me piper të zi të ëmbël NATURAL
CHOICE®
• 9 lugë gjalpë të pakripur, të zbutur dhe të ndarë
• 4vezë
Udhëzimet:
Në një tenxhere të vogël mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, shkrini 3 lugë gjalpë. Rrihni brenda miellin; gatuajini 5 minuta, duke i trazuar herë pas here. Shtoni qumësht; ziejini, duke e përzier vazhdimisht. Ulni nxehtësinë në minimum. Përzieni me kripë, piper, arrëmyshk dhe 1⁄2 filxhan djathë të grirë Gruyere. Pasi djathi të jetë shkrirë, hiqeni nga nxehtësia dhe vendosni cilofon mbi salcë për të parandaluar formimin e lëkurës.
Ndizni rezistencën e sipërme të furrës. Shtroni fetat e bukës nga poshtë poshtë në mënyrë që ato të jenë në rresht për tu rrotulluar lehtë për të formuar sanduiçin. Sipër fetat e bukës shtroni 2 lugë salcë dhe 2 feta djathë zviceran. Në fetat e poshtme të bukës, shtroni 1 lugë gjelle mustardë dhe 1⁄4 proshutën. Kthejeni anën e djathit në proshutë për të formuar sanduiçe. Përhapni 1 lugë gjalpë të zbutur sipër dhe 1 lugë gjalpë të zbutur në anën e poshtme të secilit sanduiç.
Në tigan të madh jo ngjitës mbi nxehtësinë mesatare, vendosni sanduiçe me anën me djathë poshtë. Gatuani për 2 deri në 3 minuta. Kthejeni dhe gatuajeni dhe për 2 deri në 3 minuta më gjatë ose derisa djathi të ketë shkrirë. Vendosni sanduiçet në tavën e pjekjes, nga ana me djath. Ndani në mënyrë të barabartë salcën e mbetur sipër secilit sanduiç. hidhni 1 filxhan djathë Gruyere të copëtuar mbi salcë. Piqeni 3 deri në 5 minuta ose derisa djathi të bëjë flluskë dhe të marrë ngjyrë kafe të artë. Në tigan të madh jo ngjitës mbi nxehtësinë mesatare-të ulët, shkrini 1 lugë gjalpë. Thyejini vezët në tigan. Marinoni vezët me kripë dhe piper. Gatojini vezët 5 minuta ose derisa të bardhat të marin formë dhe të verdhat të jenë ende të buta. Sipër secilit sanduiç vini vezët. Shërben 4.
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF
PROSHUTË E LYER ME QERSHI DHE SHEQER KAF Per 10-12 persona Përbërësit: • 1 1⁄2 filxhanw komposto qershie • 1⁄4 filxhan sheqer kaf • 2